/ Прессекретариат на държавния глава
Президентът Румен Радев не скри, че е засегнат от медиите, които вчера го цитираха, че подхваща разговор по идеята за провеждане на парламентарни избори в два дни.

Пред кметовете от националното сдружение на общините у нас той призна, че към него идват подобни предложения и поиска да чуе тяхното мнение. От НСОРБ не възприеха идеята. Днес обаче президентът се уточни, че той не стои зад нея и не я лансира.

С това обяснение започна той консултациите с ръководството на ЦИК.

"Не лансирам идея за провеждане на избори в два дни. Заявих много ясно, че към мен постъпват идеи и предложения за гласуване в два дни. Естествено е да споделя тази идея с кметовете, върху които ще легне тази отговорност. Това не е моя идея", оправда се Радев.

"Знам какво би означавало това, но нека се обсъди, защото има хора, които мислят по този начин. Нека се види и кметовете какви огромни проблеми има, ако се тръгне по този вариант. Не лансира президентът такава идея", повтори отново държавният глава.

Радев посочи, че провежда консултациите с намерението да се осигурят най-безопасните условия за гласуване за българските граждани по време на парламентарния вот.