"Лукойл" е не само важна част от българската икономика, но и един от основните работодатели, а също и основният производител на горива и притежаващ преобладаващ дял от пазара". Това каза президентът Румен Радев в началото на среща с представители на ръководството на енергийната компания "Лукойл".

Лукойл в президенството
БГНЕС

"От стойността на произвежданите горива зависи до голяма степен развитието на икономиката и на инфлационните процеси, което определя и стратегическото значение на компанията за българската икономика, особено по време на криза", допълни Радев. 

Вадим Воробьов Румен Радев
БГНЕС

"Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги и водят до свиване на потреблението, което е загуба не само за потребителите, но и за производителя", каза още президентът. 

Лукойл среща с Румен Радев
БТА

"Затова считам, че предстоящата Ви среща с българското правителство е една добра възможност, да се набележат мерки за стабилизиране на икономическата среда, за борба с инфлацията в полза на българския потребител", допълни Радев. 

"С благодарност приех поканата Ви, защото смятам, че в този разширяващ се свят е много важно да имаме по-тесни контакти за да можем да продължим нашето развитие", каза Вадим Воробьов - президент на "Лукойл".

Вадим Воробьов Румен Радев
БГНЕС

"Нашата компания работи повече от 20 години на българския пазар. Надяваме се, че можем да бъдем препоръчвани като един сериозен работодател. Към днешна дата ние смятаме, че сме успели да запазим достатъчно работни места и също така да запазим някакви ресурси и да продължаваме да обсъждаме тези въпроси и за в бъдеще", допълни Воробьов.

Държавата води преговори с „Лукойл“ за намаляване на цените на горивата

"В последните няколко дни, членове на българското правителство, както и мениджъри на нашата компания, проведоха редица срещи, на които се набелязаха редица мерки, за да можем да осигурим с възможности вътрешния пазар", каза още президентът на "Лукойл". 

Румен Радев Лукойл
БГНЕС

"В компанията ние виждаме бъдещето разделено на три части. Първи период, когато стъпва ембаргото на руския нефт. От 5 декември до 31 декември 2024 година, когато ще започне да действат санкциите и трети етап как ще се развива вътрешният пазар като се има предвид "Нефтохим-Бургас" след 2024 година и последващите години", казаха представителите на "Лукойл" при президента. 

Нова загадъчна смърт: Загина изпълнителният вицепрезидент на "Лукойл"

"Ние се договорихме и ще продължим да разговаряме с българското правителство за изработване на средносрочни мерки в един по-кратък период от време за да поддържаме икономиката", съобщи Воробьов. 

Румен Радев Лукойл
БГНЕС

"Ние също така имаме, макар и не много ясно разбиране, как ще продължат нещата, но смятаме, че през първото тримесечие на следващата година, трябва да създадем работна група, която ще се занимава с проблемите, в момента, когато ембаргото влезе в сила", каза още шефът на "Лукойл". 

Лукойл в президенството
БГНЕС

На работната среща на "Дондуков" 2 ще бъдат обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната, става ясно от официалното съобщение. 

 
Президенство на РБ