Председателят на борда на директорите на "Лукойл" Равил Маганов се е самоубил в Централната клинична болница в Западна Москва. Това съобщиха за ТАСС правоохранителните органи.

"Маганов, ръководител на съвета на директорите на "Лукойл", е починал при самоубийство в Централната клинична болница на улица "Маршал Тимошенко". Той е приет в болницата с инфаркт. Освен това е приемал антидепресанти", каза източникът.

По-рано бе съобщено, че инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време и че Маганов е паднал от 6-ия етаж на болницата, е загинал е на място.
 
Според съобщения в медиите, Равил Маганов, председател на съвета на директорите на петролната компания "Лукойл", е бил на лечение във въпросната болница.

Равил Маганов е роден през 1954 г. в Алметиевск. От 1993 г. работи в "Лукойл" на ръководни длъжности, като е първият изпълнителен вицепрезидент, ръководещ блока за проучване и производство. През 2020 г. съветът на директорите на Лукойл назначи Маганов за председател на съвета на директорите на мястото на Валери Грайфер, който почина през април 2020 г. След тазгодишната среща „Лукойл“ не разкри официално състава на новия съвет, но Маганов беше номиниран за него.
БГНЕС