/ Dariknews.bg, архив
Работещи в многопрофилната болница "Проф. д-р П.Стоянов"-Ловеч са готови за ефективен протест, като в сряда изтича тридневният срок, в който приключват предупредителните им протестни действия.
 
Това се посочва в писмо, изпратено до премиера, до председателя на парламентарната комисия по здравеопазване, до министъра на здравеопазването, синдикати и др. Текстът на писмото е публикуван на интернет страницата на Българския лекарски съюз.

Медиците от Ловеч с предупредителни протести

От болницата напомнят в писмото си, че на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, състояла се на 22 ноември, той е поискал двуседмичен срок за взимане на решение за излизане от тежкото финансово състояние на болницата.
 
Създават фонд, който ще спасява болниците пред фалит (ВИДЕО)

След срещата, в две писма от болницата - от края на ноември и началото на декември, ръководството на лечебното заведение е информирало за липса на животоспасяващи лекарства, на консумативи, за условията на лекуване на пациентите и за неизплатени заплати за септември.

Поради липса на отговор досега в писмото се предупреждава за готовността на работещите в лечебното заведение за предстоящи ефективни протестни действия.