Яне Янев разследва незаконен хотел до манастир „Свети Георги”
Яне Янев разследва незаконен хотел до манастир „Свети Георги” / снимка: DarikNews.bg, Благоевград

Дъщерята на хаджидимовския кмет Людмил Терзиев - Катерина, издига луксозен хотел непосредствено пред портите на манастира „Свети Георги” върху неправомерно узаконен и придобит църковен имот, съобщи лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, който е и председател на антикорупционната парламентарна комисия.

„Катерина Терзиева, в качеството си на едноличен търговец, е построила хотела за пет месеца и на нощни фарове, а компетентните институции в Благоевградско са проспали строителството. Получихме сигнал в ресорната комисия в Народното събрание от игумена на манастира дядо Теофил Андреев. Теренът, върху който кметската дъщеря е изградила хотелския комплекс, е преотреден от земеделска земя със заповед, издадена от градоначалника Терзиев. По документи имотът е собственост на Атанас Василев Воденичаров, който го придобил като давностно владение”, каза Яне Янев.

„Разпоредих пълна проверка на документите по узаконяване на земеделската земя, ще проучим и как това младо момиче има толкова много пари за скъпия хотел”, заяви Янев.

По случая депутатът Янев е сезирал окръжния прокурор в Благоевград Христо Георгиев, РИОСВ, РИОКОЗ и други държавни институции. Има и жалба от игумена дядо Теофил до Административен съд-Благоевград. Първото заседание по казуса е насрочено на 5 декември.

„Силно обезпокоен от феодалните действия на кмета на Хаджидимово е и Неврокопският митрополит Натанаил. Той също е подавал сигнали за строежа на хотела, който е в пределите на манастира „Свети Георги”, изтъкна депутатът Янев.

„Около хотелския комплекс има и незаконен частен зоопарк. Там са затворени защитени от закона животински екземпляри. В комисията разполагаме със снимков материал. Кметът на Хаджидимово, но Людмил Терзиев ще бъде призован да даде показания пред експертите ни до дни”, информира лидерът на РЗС.

Други новини от Благоевград