Янакиева: Павлова да не си прави пиар на гърба на Община Перник
Янакиева: Павлова да не си прави пиар на гърба на Община Перник / снимка: БГНЕС, архив

Не прави чест на министър Лиляна Павлова да си прави пиар на гърба на Община Перник с евтини манипулации. Това заяви кметът на Перник Росица Янакиева по повод на обвиненията на регионалния министър за непочистения от сняг път към Радомир.

Янакиева беше категорична, че въпреки ограничените средства, с които разполага, Общината е изрядна в грижата си за пътищата, за които носи отговорност.
„Отсечката, за която Лиляна Павлова обяснява, че тенденциозно не се чисти, е отговорност на АПИ. Добре е да се изясни това, преди да се сипят тенденциозни обвинения", коментира Янакиева.

Тя уточни, че Агенция Пътна инфраструктура" поддържа пътя София - Перник - Кюстендил - Гюешево. Община Перник се грижи за пътя от разклона на пътен възел Даскалово до кв. „Бела вода", а останалата част от трасето до Радомир не е задължение на Общината. Янакиева изтъкна, че Община Перник получава по 1200 лв. на километър, за да поддържа пътищата от републиканската мрежа на своя територия през цялата година. Въпреки че тази сума е крайно недостатъчна, Общината изпълнява задълженията си.

Според Янакиева би било много по-полезно за перничани, ако представителите на властта се занимават не с дребни шмекерии, а с осигуряване на повече подкрепа за пострадалите от земетресението. Кметът на Перник напомни, че все още има хора, които са без дом след бедствието.