ПЪРВОАПРИЛСКА ШЕГА: Румен Овчаров поема „Булгартабак”
ПЪРВОАПРИЛСКА ШЕГА: Румен Овчаров поема „Булгартабак” / снимка: Sofia Photo Agency

След бурното заседание на надзорния съвет на „Булгартабак холдинг” снощи беше взето решение бившият министър на икономиката и настоящ депутат Румен Овчаров да поема поста изпълнителен директор, след като сега заемалия поста Христо Лачев излезе в отпуск докато приключи разследването срещу него за недекларирани данъци.

Овчаров заяви пред Дарик, че е приел решението на надзора, защото знае как да реши проблемите на компанията. Една от първите му стъпки е да се постигне намаление в цените на най-продаваните цигари, за да може холдингът да възвърне позициите си на вътрешния пазар. Предвиждат се и промени в процедурата за приватизация. Ето какво още каза Овчаров за Дарик.

Кажете, г-н Овчаров, как така се съгласихте да поемете този проветрив напоследък пост на изпълнителен директор на „Булгартабак холдинг”?

Ами, за да го проветрим за последен път и този път окончателно. Мисля, че трябва да се сложи край на цялата тази сага и аз съм подходящ за тази цел.

Има ли заявен вече категоричен интерес от големите играчи, световни, на този пазар, какъвто имаше при първите опити за приватизация на „Булгартабак холдинг”?

Има и то доста по-сериозен. Ако тогава беше само „Бритиш америкън табако”, то сега има интерес и от „Филип Морис” и от японски компании и от китайския тютюнев монопол, така че ми се струва, че „Булгартабак” ще стане един от хитовете на следващия сезон.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю с Румен Овчаров