Първанова: Необходими са съществени промени в ръководството на НДСВ
Първанова: Необходими са съществени промени в ръководството на НДСВ / netinfo

Необходими са съществени промени в ръководството на НДСВ, но не и смяна на лидера – Симеон Сакскобургготски, това заяви Антония Първанова, която беше трета в листата на партията за евровота.

Според Антония Първанова, на конгреса на партията в неделя трябва да бъдат констатирани проблемите на НДСВ предвид резултата на 20 май. Необходимо е отваряне на този дебат в партията. Правене на предложение по демократичен начин, защото когато решенията се спускат, хората не се чувстват отговорни, каза Първанова.

Повече не може да продължава така, освен ако НДСВ не иска от партия със затихващи функции да изчезне, посочи тя. Според нея, едва след провеждането на този дебат в партията, може да се говори за необходимостта от нова либерална формация.

Без особени дебати парламентът разгледа доклада на временната комисия по искането на главния прокурор за свалянето на имунитета на депутата от левицата Тома Томов, за да бъдат разследвани действията му като районен прокурор на Оряхово. Становището на комисията е депутатът да запази имунитета си.

Самият Томов определи обвиненията като пълна пародия и правен абсурд. Той призова при утрешното гласуване парламентът да спре мракобесието, към което някои хора с властови ресурс искат да ни върнат.