Александър Георгиев
Александър Георгиев / Министерство на финансите
По-рано Иван Гешев съобщи, че Александър Георгиев е направил пълни самопризнания и е съдействал на разследването
Председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев е освободен срещу парична гаранция в размер на 40 000 лева, информира NOVA.

По-рано стана ясно, че Георгиев е направил самопризнания, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков. За обвинението съобщи и главният прокурор Иван Гешев, който говори за хазартната сага в столичния квартал "Христо Ботев".

Задържаха шефа на Комисията по хазарта Александър Георгиев

Специализираният съд остави в ареста бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев като взе за него най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, допълва БГНЕС.

Прокурор Венцислав Фердинандов съобщи, че освен Георгиев още един служител на Комисията по хазарта е привлечен към наказателна отговорност.

Главният прокурор Гешев потвърди по-рано за ареста във Виена на Борис Бекяров. Лицето, задържано в Австрия е част от организираната престъпна група на Божков

На 29 януари спецпрокурори и полицаи влязоха в Комисията по хазарта и в централата на "Нове холдинг", която е собственост на Васил Божков. Полицейската акция имаше и в офис на Националната лотария на улица „Фритьоф Нансен“ в столицата. Беше претърсена и бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.
NOVA