Настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев е бил задържан, съобщи NOVA след като потвърдиха от прокуратурата.

Главният прокурор: Божков е задържан в ОАЕ

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия председател на Държавната комисия по хазарта Огнемир Митев. Очаква се насрочване на делото, съобщиха от спецпрокуратурата.

Задържаха един от издирваните по разследването срещу Божков в Австрия

Бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с Васил Божков, е бил задържан преди няколко часа на летището в австрийската столица Виена. Снощи от прокуратурата заявиха, че имат информация, че Васил Божков е бил задържан в Обединените арабски емирства.

По-рано от прокуратурата разкриха пред медиите, че Васил Божков е предлагал по 10 хил. лв. на ден подкуп на член на Комисията по хазарта. Божков отрече да е давал пари.


Васил Божков с изявление до медиите: Произнасянето на присъди е работа на съда

На 29 януари спецпрокурори и полицаи влязоха в Комисията по хазарта и в централата на "Нове холдинг", която е собственост на Васил Божков. Полицейската акция имаше и в офис на Националната лотария на улица „Фритьоф Нансен“ в столицата. Беше претърсена и бившата резиденция в парк „Витоша“, за която също се смята, че е свързана с бизнесмена.