Пуснаха Балджийски от ареста под гаранция от 5000 лв.
Пуснаха Балджийски от ареста под гаранция от 5000 лв. / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Пуснаха Балджийски от ареста под гаранция от 5000 лв.
65925
Пуснаха Балджийски от ареста под гаранция от 5000 лв.
  • Пуснаха Балджийски от ареста под гаранция от 5000 лв.

Софийският апелативен съд освободи от ареста футболиста на Славия Борислав Балджийски срещу парична гаранция от 5 000 лв.

22-годишният спортист е обвинен за смъртта на юриста Петър Алексов, настъпила след побой пред столично казино.

Пред съда този път Балджийски успя да запази самообладание и повтори, че не е подозирал, че след побоя Алексов е починал на място.

Като мотив Балджийски да бъде пуснат под гаранция съдиите посочиха липсата на опасност футболистът да извърши друго престъпление или да се укрие, както реши по-долната инстанция преди седмица, когато остави младия мъж в ареста.

Тогава, слушайки обвинението си, Балджийски се разплака и обясни, че нищо не е направил и че не иска да го свързват с убийство.

Футболистът заяви пред Апелативния съд категорично, че след като Петър Алексов е паднал след боя е бил жив и подчерта, че не би се прибрал в квартирата си, която е на 200 м от мястото на случката, ако е знаел, че мъжът е мъртъв.

Съдът се съгласи със становището на защитата, че смъртта на Петър Алексов е настъпила вследствие на нанесена тежка телесна повреда.

От материалите по делото става ясно, че Алексов пада по гръб и удря главата си в улична шахта. Именно как е паднал мъжът е един от въпросите, които стоят пред делото, обясни адвокатът на Балджийски Свилен Димитров:

„Смъртта е причинена от падането, а не от удара. Ударът е довел до падането и може би там трябва да търсим мотива на съда".

Според адвокат Димитров Aпелативният съд е наложил по-лека мярка за неотклонение, тъй като не е налице мотив за извършване на престъплението от страна на Балджийски.

По думите му той нито е съзнавал, нито е допускал, че последствията от побоя може да са такива.

„Мотивите с една дума са, че няма как да се изведе на този етап умисъл за причиняване на смърт. Няма данни за осъждане, няма данни за укриване и т.н.", добави Димитров.

След като съдебната охрана изведе Борислав Балджийски от залата, той не пожела да коментира пускането си под гаранция.

Преди да започне разглеждането на мярката му, пред сградата на Съдебната палата се бяха събрали хора, които настояваха той да получи тежка присъда за смъртта на 36- годишният юрист.

Пуснаха Балджийски от ареста под гаранция от 5000 лв.
netinfo