Прокуратурата разпита Калин Георгиев по скандала с подслушванията
Прокуратурата разпита Калин Георгиев по скандала с подслушванията / Sofia Photo Agency, архив

Прокуратурата разпита главния секретар на МВР Калин Георгиев по скандала с подслушванията. Това става ясно от съобщение на сайта на обвинението, което уведомява, че днес по обяд Георгиев е бил призован като свидетел, съобщава БТА.

Разпитът е заради думи на Георгиев, според когото нямало изтрити СРС-та и всичко било архивирано. Според Калин Георгиев имало логично обяснение за разминаването в датите, за които автомобилът с техника е установен по камерите за видеонаблюдение, без в документите да са отразени съответни излизания на техниката. Според главния секретар това било свързано с операции на МВР за защита на националната сигурност и с борбата с тежката организирана престъпност.

Прокуратурата обаче не получила такава информация, докато е правила проверката в МВР, нито пък такава информация е била предоставена от длъжностни лица от състава на министерството, включително и от самия главен секретар.

Само преди дни главният прокурор Сотир Цацаров обяви, как служителят на ДОТО Радко Димитров е изтрил информация, събрана с автомобила за подслушване. Тя е била изтрита в деня, в който е оповестена проверката.