Прокуратурата проверява за измами при вземане на кредити
Прокуратурата проверява за измами при вземане на кредити / netinfo

Повече от 10 души са се жалвали в Районна прокуратура - Нови пазар за това, че са били измамени при сключване на договори за потребителски кредити. По тези жалби са образувани предварителни проверки.

Това съобщи за Дарик районният прокурор на Нови пазар Милен Глушков. Той уточни, че според жалбоподателите, те са мислили, че стават поръчители, а всъщност се оказва, че са теглили кредити.

Тези заеми не са били върнати и съдия-изпълнител вече е започнал да описва имуществото на длъжниците. Договорите за кредити са били сключвани преди година предимно с клона на банка ДСК в Каспичан.

Прокурор Глушков уточни, че до сега има данни за документни престъпления, извършени от жител на Нови пазар. Той е бил посредник между банката и хората, сключили договорите, които са били под формата на типови бланки.

Според Милен Глушков, потърпевшите твърдели, че не са знаели какво подписват. Ако се окаже обаче, че подписите им под документите са истински, евентуално престъпление ще бъде много трудно доказуемо и неговото разследване ще отнема доста време.

Други новини от Шумен