/ ThinkStock/Getty Images
Софийската градска прокуратура се самосезира и ще извърши пълна проверка относно изнесените твърдения по повод публикувана в медиите т.нар. "справка", касаеща получени нови данни в хода на работата по оперативно дело във връзка с образувано досъдебно производство. Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева за БТА по повод публикувани в медиите документи, свързани с делото за фалита на КТБ.

Милева допълни, че до момента категорично е установено, че справка от 10 август 2015 г., цитирана в публикувания документ, не е постъпвала до тримата наблюдаващи прокурори по делото за фалита на КТБ.

"Свидетели сме на поредната груба медийна манипулация спрямо прокуратурата от заинтересовани подсъдими лица, укриващи се в чужбина", посочи Милева.

По думите й истинността на документа е компрометирана от факта, че името на дирекцията, която е посочена като автор, е изписано неправилно. Според Закона за ДАНС и правилника за прилгането му - "Финансово разузнаване" има статут на Специализирана административна дирекция, поради което правилната абревиатура е САД, а не както е посочено в публикациите СД.

"За съжаление за пореден път прокуратура е обект на злонамерено активно мероприятие, което цели уронване престижа на независимата съдебна власт", допълни говорителят на главния прокурор.
БТА