Прокуратурата повдигна обвинения срещу простреляните в Белите брези
Прокуратурата повдигна обвинения срещу простреляните в Белите брези / netinfo
Прокуратурата повдигна обвинения срещу Мария Рогошич и Жарко Момчилович, посочват източници, запознати с разследването. Рогошич и Момчилович пострадаха при стрелбата в ж.к. "Белите брези" на 11 юли вечерта.

Момчилович е обвинен за незаконно притежание на оръжие и наркотици, незаконно преминаване на границата и предоставяне на неверни данни за официален документ. Момчилович се беше представил пред полицията с името Игор Момировски, посочва БТА.

Прокуратурата обвинява Мария Рогошич в незаконно притежание на оръжие и наркотици. Рогошич и Момчилович са изписани от болницата на МВР в събота след обяд и са задържани за 72 часа. Утре прокуратурата ще поиска от съда да ги задържи за постоянно в ареста.

30-годишният Йовица Лукич, който се представи за Методи Досев, все още е в болница, тъй като бе прострелян в главата. При престрелката пострада и 6-месечният Вук Рогошич - син на Мария. За Йовица Лукич бе установено, че има две присъди - една за трафик на наркотици и една за насилствено поведение в Сърбия. Лукич е издирван от Интерпол. Според справки в полицията, Мария Рогошич не е криминално проявена. 26-годишният Жарко Момчилович има регистрирани криминални прояви.

За да си извадят документи, двамата мъже казали, че са македонски граждани. Обявили това в Трето РПУ в столицата и казали, че са загубили документите си за самоличност. Така им били издадени нови документи, в които били записани фалшивите им имена и македонският им произход.

При огледа на апартамента в столичния квартал "Белите брези" са намерени 14 мобилни телефонни апарата, като някои от тях съдържали телефонни номера на "интересни хора", уточниха от полицията. Някои от телефоните са използвани за връзки само с един човек.

Една от версиите за стрелбата е разчистване на сметки на Земунския клан, за чийто лидер се сочи Ненад Миленкович. Според непотвърдени данни, пострадалият Вук Рогошич е негов син.