Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор Сотир Цацаров
Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор Сотир Цацаров / БГНЕС, архив
Прокуратурата се надява Софийският апелативен съд да уважи протеста на държавното обвинение и да не допусне предсрочното освобождаване на Любомир Димитров и Ивайло Евтимов. Това каза на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
 
Двамата, които са в затвора за отвличания, са поискали от СГС да бъдат предсрочно освободени. Съответно на 5 май и 10 май СГС е постановил тяхното условно предсрочно освобождаване. Димитров беше осъден на 10 години лишаване от свобода, а Ивайло Евтимов – на 18 години лишаване от свобода по т.нар дело „Наглите”, обясни Арнаудова.
 
Синът на бизнесмена Киро Киров: Кой ще ми гарантира сигурността?

"По време на разглеждането на производството пред СГС прокурорът от Софийска градска прокуратура е заявил, че не следва да се уважава искането за условно предсрочно освобождаване, тъй като не са налице законовите изисквания за това – най-малкото е неморално. Не е налице доказателство за поправянето на тези лица, освен че са полагали труд", обясни Арнаудова. По думите й, въпреки тази позиция на прокуратурата Софийският градски съд е органът, който е постановил условното предсрочно освобождаване и на двамата.
 
517 000 евро струвала свободата на Киро Киров

Незабавно след това СГП е депозирала протест пред Софийския апелативен съд за отмяна на това, според прокуратурата незаконосъобразно решение за условно предсрочно освобождаване на Димитров и Евтимов.

Арнаудова изрази надежда Софийският апелативен съд да уважи протеста на прокуратурата и да не допусне предсрочното освобождаване на двамата.
Фокус