Един от охранителите, нападнат и пострадал при обира на инкасо автомобил в столицата в сряда, проговори пред NOVA.
 
В сряда вечерта маскирани и въоръжени мъже обраха инкасо автомобил в столичния квартал "Овча купел 2". При обира двамата охранители са пострадали, като нападателите са ги ударили. Открадната сума възлиза на повече от 300 000 лева. Обирджиите се издирват.
 
Въоръжен обир на инкасо автомобил в София

Минути преди края на работния ден Желчо и колегата му Валентин паркират пред трезора, за да оставят последната пратка. "Отивам да отворя вратата на автомобила, касата, за да взема парите. В момента, в който отварям, чувам, че идва автомобил и поглеждам наляво, той спира зад нас. В момента, в който спира, вратите се отварят отдясно - предната и задната врата, и изскачат двама човека - единият от задната врата с автомат, а този от предната - с пушка, с маски и бронежилетки. Веднага този, който слезе от задната врата, насочи автомата към мен и аз не мога да реагирам по никакъв начин", казва Желчо и продължава разказа си: "Той се движи и идва към мен и като наближи - постоянно автоматът към мен - и ме удря. Аз паднах, той ми каза "Лягай по очи" и през цялото време държеше автомата към мен. Очаквах, че може всеки момент да стреля. Какво да мисля".
 
Обирът на инкасо автомобила може и да е инсценировка (ВИДЕО)

Докато Желчо лежи на земята, колегата му Валентин е измъкнат с удар от шофьорското място и свален също по очи. "По челото е ударен, на земята са го съборили, викаха и на него да легне по очи - това го чувах", спомня си Желчо.
 
И за по-малко от минута крадците си тръгват с над 300 000 лева.
 
МВР с критики към охранителните фирми след обира на инкасо автомобил

Желчо Желев работи във охранителната фирма от половин година срещу 1000 лева заплата, а сега ще получи и 500 лева награда.

Целият разказ на Желчо Желев ще бъде излъчен в предаването "Събуди се" в събота по NOVA
nova.bg