За пръв път пред NOVA говори майката на 3-годишния Христо, пребит почти до смърт от младежи. Момченцето беше бито и тормозено от младеж, който трябвало да се грижи за него и от негов приятел.

Биячите на Христо го малтретирали редовно и с удоволствие

Година и половина след побоя на второто заседания по делото Невена Велинска застана за пръв път очи в очи с побойниците на сина си.

"Аз детето си не съм поверявала никога на две деца. Не мога да си представя защо се е случило това. Искам да страдат", казва Невена Велинска.

Приятели на младежите: Бяха комплексирани, взимаха амфетамини

"Зарадвах се, че като се събуди от кома първото нещо, което каза, беше "мамо". Сега Христо е добре, вече е на 5. Той е един ангел, кротко дете, което е много умно и силно. Но работата с него с психолог продължава, защото има последствия. Аз ще живея с това нещо цял живот", разказа още майката.

Проговори майката на 3годишния Христо пребит от двама тийнейджъри (ВИДЕО)
netinfo

Побоят над детето е нанесен в жилище в София, където Александър Донов и Патрик Първев са гледали детето. Малкият Христо, който близките наричат Еци, бе настанен в болница на 20 юли.

Майка му Невена Велинска е музикант и работи на кораби в Скандинавия. Тя плащала на Александър да се грижи за сина й. Патрик обаче, се нанесъл в апартамента, след като майката заминала в чужбина на 26 юни.

Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче. За щастие, малкият Христо, който бе настанен в „Пирогов“ в изключително тежко състояние тогава и с опасност за живота, излезе от кома още на 23 юли.

Източник: nova.bg