Продължава делото за убийството на варненката Радостина Евтимова
Продължава делото за убийството на варненката Радостина Евтимова / снимка: Дарик - Варна

Последните двама свидетели по наказателното дело срещу Георги Цветанов, обвинен за бруталното изнасилване и убийството на студентката Радостина Евтимова, ще бъдат разпитани от 9.00 ч. във Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Според обвинителния акт на 6-ти март тази година Георги изнасилил брутално момичето, като престъплението представлява особено тежък случай. Той умишлено, по особено мъчителен начин убил Радостина, като деянието било извършено, за да прикрие изнасилването.

Наказателният процес по този казус започна на 30-ти септември тази година. Бяха изслушани много свидетели и експерти, изготвили различни експертизи. Тялото на убитата студентка беше открито на 6-ти март тази година в апартамента на приятеля й на ул. "Мир" с множество прободни рани. Смъртта на Радостина е настъпила по особено мъчителен начин, като фатални са се оказали ударите с остър предмет в гръдния кош. Преди тях жертвата е била изнасилена и е получила множество прорезни и прободни рани, както и травматологични наранявания по цялото тяло, сочат съдебните експертизи.