Христо Проданов
Христо Проданов / NOVA
България отчаяно и крещящо се нуждае от смяна на политиката на една по-лява, по-справедлива и социална държава. Това каза секретарят на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов, който е водач на листата на „БСП за България“ в 23 МИР, по време на пресконференция в централата на АБВ.

„За нас голямата лява коалиция по-скоро не е толкова важна за някой от отделните политически лидери или партии от лявото пространство. Тя е важна за България, българските граждани и общество. България отчаяно и крещящо се нуждае от смяна на политиката на една по-лява, по-справедлива и социална държава, която изисква социално, справедливо и честно управление. Това управление, което беше до момента, по всички доклади и всички ние знаем, че беше най-корумпираното и най-крадливото управление“, каза той.

Нинова за санкциите: Трябва да се извадят на показ политиците, създали този модел

„Ние подхождаме също с голямо уважение и респект към нашите партньори от АБВ и се надяваме, че този път ще дадем една възможност на лява България да има алтернатива за едно по-управление и едно по-добро бъдещо развитие на страната“, заяви още Проданов.

От своя страна лидерът на АБВ Румен Петков заяви, че ще дадат своя принос за предизборната кампания. "Няма да спестим истината за никого и нищо", допълни той.

„На първо място това бяха много динамични и делови преговори, в чиято основа имаше решимостта за намиране на силно политическо решение, което отговаря на очакванията на българските граждани за силна, сериозна, солидна алтернатива, която да не излъчва шоу, а която да предлага политика и решения. Да е в състояние радикално да промени отровената политическа и управленска атмосфера“, каза той. Петков добави, че диалогът е воден пред очите на обществото и в чиято основа е политиката", коментира още Петков.