Отрицателна е пробата за алкохол на машиниста, управлявал катастрофиралия вчера на Централна гара маневрен локомотив, съобщиха от БДЖ.

Припомняме, че вчера (28 май) при маневра на Централна гара се сблъскаха два влака. В Спешното отделение на университетската болница "Пирогов" бяха транспортирани трима пострадали. Те преминаха подробни прегледи и изследвания. След тях една жена и един млад мъж бяха освободени, а друг мъж остана в болницата. Медицински екипи са прегледали на място и други осем човека, които не са били транспортирани до лечебно заведение, тъй като състоянието им не го е налагало.

Стабилно е състоянието на мъжа, приет в болница след инцидента на Централна гара

Нощта е преминала спокойно за пациента, който беше приет след снощния инцидент на Централна гара - София. Мъжът е в стабилно състояние, съобщиха от болница "Пирогов". Днес предстои диагностично уточняване на състоянието му. 

Две екипа проверяват причините за сблъсъка на двата влака на Централа гара в София, който стана вчера, съобщиха за БТА от пресцентъра на „Български държавни железници“ (БДЖ). 

Тече разследване и от следователи, и от екип на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт (НБРПВВЖТ). Всички отговорни за инцидента с влака ще понесат дисциплинарна отговорност при доказване на вината им, увериха от националния железопътен превозвач.

„Тече проверка, нещата са в твърде начален стадий“, коментира за БТА инж. Бойчо Скробански, заместник-председател на Управителния съвет НБРПВВЖТ. 

Според данните, събрани до момента, на машиниста на маневрения локомотив му е прилошало. Това потвърди на вчерашния извънреден брифинг служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
Иван Лазаров/БТА, БГНЕС