/ Булфото
Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини и болници да не затварят заради липса на отопление. Това увери президентът Румен Радев, след като присъства на откриването на учебната година в столичното 43-ОУ "Христо Смирненски".

Здравей, училище: Първият звънец би за хиляди деца у нас (ГАЛЕРИЯ)

"През вековете България е просперирала когато е имала силно образование. Когато училището е преподавало не само знания, но и е възпитавало", изтъкна държавният глава и поздрави учениците за първия учебен ден.

"Очаквам следващия парламент и правителство да погледнат с още по-голямо внимание към българското образование, което трябва да бъде издигнато в стратегически национален приоритет", каза още Румен Радев.
 

Румен Радев учебна година
Булфото

Донев: Усилията ни са да осигурим достатъчно газ, за да не са училищата на тъмно и студено

Президентът подчерта, че е необходимо и "усъвършенстване на материалната база" на българските училища. "Както и въвеждането на нови форми и иновативни методи, които да ни отварят към света и да повдигат престижа и мотивацията на българските учители. А учебниците, които през последните години са подложени на редица посегателства, трябва да защитават българската история, език и литература", апелира държавният глава, изразявайки своята дълбока признателност към българските учители.
Проверени са всички училища и детски градини по случай първия учебен ден

"Без тяхната мисия и високо благороден труд, българската просвета и бъдеще са поставени на карта. Затова към образованието трябва да има специално внимание. А на учениците пожелавам низ от успехи по трудния път, но светъл път на учението", завърши президентът Радев.