Президентът назначи Пламен Манушев за зам.-началник на отбраната
Президентът назначи Пламен Манушев за зам.-началник на отбраната / Sofia Photo Agency, архив

Президентът Георги Първанов подписа укази, с които освобождава и назначава на длъжност и удостоява с висше военно звание офицери от БА. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Контраадмирал Пламен Манушев се освобождава от длъжността командир на Военноморските сили и се назначава за заместник-началник на отбраната. Той се удостоява с висше офицерско звание "вицеадмирал".

Комодор Румен Николов се освобождава от длъжността заместник-командир на Военноморските сили и се назначава за командир на ВМС, както и се удостоява с висше офицерско звание "контраадмирал".

Капитан първи ранг Митко Петев се назначава за командир на Военноморската база - Бургас и се удостоява с висше офицерско звание "комодор".

Полк. Данчо Дяков се удостоява с висше офицерско звание "бригаден генерал".

На церемония на "Дондуков 2" в петък държавният глава ще връчи пагони на удостоените с висши военни звания четирима офицери. Георги Първанов ще връчи орден "За военна заслуга" - първа степен, на вицеадмирал Минко Кавалджиев. Той получава отличието за дългогодишна безупречна служба, принос в развитието и укрепването на Българската армия и заслуги към отбраната на страната.