/ president.bg
Президентът Румен Радев се срещна с представители на българската общност в Брюксел. Той бе придружен от съпругата си Десислава Радева и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев и съпругата му във Виена (СНИМКИ)
 
"Срещаме се с нашите сънародници, където и да отидем по света. Това е не само наше задължение, но и огромно удоволствие, защото вие сте най-добрите ни посланици по света", подчерта държавният глава. Той коментира с присъстващите актуалните теми от родината им и позира за снимки с тях.

Радев в Брюксел
president.bg

"Българската общност в Белгия присъства не само символично в обществения живот на страната. Вие пренасяте в сърцето на Европа нашата идентичност, вековна култура, традиции и духовност", заяви президентът.

Президентът Радев и съпругата му на гости на кипърското първо семейство (СНИМКИ)

Запитан за геополитическите измерения на Европейската сигурност, президентът Радев подчерта, че освен мерките за сдържане и изграждане на отбранителни способности, Европа трябва да води диалог с големите си съседи - и с Русия, и с Турция. Държавният глава подчерта, че приветства този диалог, както и редица европейски лидери.

Радев в Брюксел
president.bg

"Не трябва да търсим конфронтацията, трябва да търсим къде са конфликтните отношения и проблемите, да ги решаваме чрез диалог, да намаляваме риска, за да гарантираме мирна и стабилна Европа", заяви Румен Радев.
 
БТА