Президентът да поеме отговорност за тройната коалиция, иска Борисов
Президентът да поеме отговорност за тройната коалиция, иска Борисов / netinfo
Президентът трябва да поеме своята отговорност за това, че е конструктор на тройната коалиция и че продължава да защитава управляващите пред Европа. Така кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира желанието на опозицията за импийчмънт на държавния глава.

Кметът направи политическия коментар, след като откри и пусна движението по основно ремонтираната улица „202" между надлез „Надежда" и ул. „Каменоделска": Опозицията, ако не иска само на думи да е опозиция, ще им дам разрешение на площад „Батенберг” или „Ал. Невски”, да напуснат парламента. Ние ще се присъединим веднага като политическа партия към тях. С най-добри чувства се обръщам към премиера и лидер на БСП, за да избегне катастрофата на държавата, както на времето Добрев, да остане в историята, предизвиквайки сам предсрочни избори, спасявайки държавата.

За ремонтираната ул. „202" и бъдещите улични ремонти Борисов уточни: Започваме основно бул. „Сливница”, булеварда покрай УНСС, бул. „Г.С.Раковски”, особено при Операта. Ще използваме август, за да се направят. Търсим вариант да разделим бул. „Цариградско шосе” на три части, за да може да стане по-бързо.

Кметът допълни още, че сутринта е имал среща с Георги Крумов, управляващият директор на инвестиционен фонд „Екуест", в структората на който е фирмата „Новера", концесионер на чистотата в града: Искам да се мие повече София. Да изкарат поне още 15-20 цистерни минимум. Онзи ден ги глобихме, не им платихме 390 кофи, че не бяха вдигнали.