/ БТА
През почивните дни - 1 и 2 април, времето ще остане топло, с максимални температури около 20 градуса. Облачността ще е променлива и на места, повече в събота, 1 април, след обяд и през нощта срещу неделя, 2 април, ще има краткотрайни валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Това се посочва в седмичната прогноза за времето у нас от 1 до 6 април на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През почивните дни вятърът ще е от запад и по-често ще е умерен.

В началото на новата седмица, с умерен и силен вятър, отначало от изток-североизток, впоследствие от север-северозапад, ще нахлува студен въздух в страната.

В понеделник, 3 април, ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник, 4 април, и в сряда, 5 април, ще бъде студено и ветровито. Все още ще превалява, ще има и дъжд, и сняг, но валежите ще отслабнат и ще са на по-малко места.

В четвъртък, 6 април, вятърът ще отслабне. Ще преобладава облачно време, вероятността за валежи намалява още. Сутринта ще е по-студено, а през деня ще започне бавно затопляне.
НИМХ, БТА