В петък от запад облачността временно ще се разкъса и намалее, но преди обяд над източната половина от страната ще е значителна и на места все още ще превалява дъжд. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - и временно силен вятър от запад-северозапад. Затоплянето ще продължи и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°. През нощта срещу събота от запад ще започне ново заоблачаване.

През почивните дни ще бъде топло, с максимални температури около 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността ще е променлива и на места, повече в събота след обяд и през нощта срещу неделя, ще има краткотрайни валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е от западната четвърт, по-често умерен.

Времето през април: От сняг до 30 градуса

През нощта в четвъртък над цялата страна облачността ще се увеличи и на места в Западна България ще превали краткотраен дъжд. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София - около 3°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.
 
НИМХ