Черен уикенд за българския спорт. Четирима души загинаха при тежки катастрофи в северна България в събота. Сред жертвите са футболния треньор Ферарио Спасов, волейболната треньорка Стефка Великова и двама волейболисти.

"Нулевата толерантност към войната по пътищата беше поставена като основен приоритет още в първите дни на правителството", каза пред журналисти министър-председателят Николай Денков, цитиран от NOVA.

Той посочи, че освен ежедневните проверки за алкохол и дрога. Има промяна в законодателството, според която колите на шофьорите седнали зад волана след употреба на наркотици или алкохол се отнемат. Проблем според него е и лошото състояние на пътищата, защото голяма част от поръчките за ремонт на големи пътни артерии се обжалват, а това води до забавяне на ремонтите.

"Трябва време, за да се натрупа резултат от усилията, които правим. Трябва хората да разберат, че тези наказателни мерки работят и могат да засегнат всеки един от тях. Разбира се, много по-важно е да започне да работи превенцията, това означава пътищата да бъдат по-добре ремонтирани. Виждате, че се обжалват голяма част от поръчките, въпреки че са направени по най- прозрачния възможен начин", каза министър-председателят.

 
NOVA