Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз (БФС).

Скандал беляза началото на конгреса на БФС (СНИМКИ/ВИДЕО)

На днешния Осми редовен конгрес на централата Михайлов пребори конкуренцията на другите двама кандидати Любослав Пенев и Ивайло Дражев.
 

Във вота се включиха 512 делегати, от тях гласували са 510, като шест бюлетини са недействителни, а други шест са били празни. Председателят проф. Лъчезар Димитров обяви, че действителните гласове за 504, който са били разпределени между тримата кандидати, както следва - пет за Ивайло Дражев, 36 за Любослав Пенев и 463 за Борислав Михайлов.

След обявяване на резултатите, Борислав Михайлов получи "Венец на победителя" от спортния министър Красен Кралев по случай 55-ата му годишнина и за заслуги към спорта.
 

Всичко за скандалите и напрежението на Конгреса четете на Gong.bg
 

БГНЕС


Изборът на президент на БФС се проведе в четири бюра, като всяко от тях отговаряше на една от четирите зони на футбола в България - София, Пловдив, Варна и Велико Търново.

Това ще е четвъртият мандат на бившия вратар на националния ни отбор на поста. Борислав Михайлов пое президентския пост през 2005 г., след като спечели тогавашните избори със 194 срещу 133 гласа за тогавашния президент Иван Славков.