/ БГНЕС, архив
В рамките на визитата предстои и посещение в АЕЦ „Козлодуй“
Делегация от Агенция за ядрена енергия към Организацията за икономическо сътрудничество (ОИСР) пристигнат днес на посещение у нас. Те ще бъдат тук до 30 януари, като по време на визитата експертите ще се запознаят на място с изпълнението на националната политика в областта на безопасното използване на ядрената енергия и държавното регулиране и контрол на тази дейност, съобщиха от Министерството на енергетиката. Визитата се провежда във връзка с решение на Министерския съвет от октомври 2019 г. България да кандидатства за членство в Агенцията.

Петкова в САЩ: Ще диверсифицираме 50% от потреблението на газ

Присъединяването на Република България към ОИСР е важен национален външнополитически приоритет. Активното участие в работни и специални органи, агенции и инициативи на ОИСР е от първостепенно значение за изпълнение на този приоритет.

Министър Петкова заминава на работно посещение в САЩ

В София предстоят срещи на делегацията от Агенцията за ядрена енергия към ОИСР с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, както и с представители на министерствата на външните работи, финансите, околната среда и водите, образованието и други. Експертите ще проведат разговори и в Агенцията за ядрено регулиране, Държавното предприятие „Радиоактивни отпадъци“, Института за ядрени изследвания към БАН и ще се срещнат с представители на научната общност, неправителствени организации, които работят в сферата на ядрената енергия и други. В рамките на визитата предстои и посещение в АЕЦ „Козлодуй“.