"Първият ми тест, след който разбрах, че съм с COVID-19 беше направен след КСНС". Това обяви в предаването "На Фокус" по NOVA председателят на Народното събрание. По думите му тестът му е бил планиран. "Бях се подготвил за такъв тест, правя си ги регулярно, защото се срещам със страшно много хора", обясни Никола Минчев.

Костадин Ангелов: Случаят с теста на Никола Минчев заприлича на сериала „Дързост и красота”

Парламентарният началник е правил PCR и в деня преди съвета при президента, който по думите му е бил отрицателен.

Той заяви, че се чувства добре и няма тежка симптоматика. "До голяма степен отдавам това на факта, че съм ваксиниран", обяви първият мъж в държавата в ексклузивно интервю от дома си, където е карантиниран.

"Със сигурност не ми е приятно някой да използва името ми за удари срещу политически опоненти. Аз не бих го направил никога. Съжалявам, че други го направиха срещу мен", заяви Минчев във връзка с твърденията на опозицията, че се е разболял "в услуга на Кирил Петков, за да не замине той на посещение в Македония". Подобна теза се опровергава, тъй като посещението ще се състои”, допълни той.

От Народното събрание обявиха дали Никола Минчев се е тествал преди КСНС

Никола Минчев коментира и протестът срещу зеления сертификат пред Народното събрание. Той осъди поведението на колегите си от ПГ на "Възраждане". "Бих дал много ясна негативна оценка не на самия акт на протестиране, а на желанието на определени хора да ескалират напрежението, така че да се стигне до сблъсъци и в крайна сметка до щурм на парламента. Това ясно трябва да бъде посочено като недопустимо поведение и то на хора, които са избрани като депутати в тази институция", категоричен бе той.

Председателят на парламента обяви, че е в карантина до четвъртък, когато ще се завърне начело на Народното събрание.

Подробностите гледайте във видеото: