/ БТА
Председателят на Народното събрание Никола Минчев е направил тестовете си след посещение на лекуващия го лекар от болница „Лозенец“, който наблюдава здравето на председателя на Народното събрание. Той е направил  антигенен тест (с положителен резултат), след което е направил и бърз PCR тест (с резултат до два часа), който по-късно е показал също положителен резултат.

ГЕРБ настояват Минчев да каже дали си е направил PCR преди КСНС

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10.01.2022 г. и са въведени надлежно към РЗИ-София. Това съобщиха от Народното събрание.

Председателят на парламента е с COVID-19, почувствал се зле след заседанието на КСНС

Като обществена личност, която се среща всекидневно с десетки и дори стотици хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за COVID-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за времето след заседанието на КСНС, допълват от институцията.

Минчев публикува снимка на резултата от PCR теста си във Фейсбук

Минчев своевременно е уведомил контактните си лица и обществото, категорични са от НС. През последните дни председателят на парламента стана обект на критики и въпроси - дали се е тествал след КСНС или още преди съвета в президентството се е чувствал зле и се е подложил на изследването.

Именно заради неговия положителен тест политическият елит на държавата бе карантиниран, в това число президентът и премиерът.