Председателят на Народното събрание Никола Минчев е с COVID-19.

От парламента уточняват, че той се е почувствал зле след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев, продължило над пет часа. Направил си е тест за коронавирус и се е оказал положителен.

След над 5 часа КСНС при Радев: България обяви позицията си за Северна Македония (ВИДЕО)

В заседанието на КСНС, чиято тема беше позицията на страната ни за интеграцията на Западните Балкани и по-конкретно Република Северна Македония, участваха премиерът Кирил Петков, вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, по един представител на седемте парламентарни групи, министрите на вътрешните работи Бойко Рашков и на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на външните работи Ирена Димитрова и председателите на Държавните агенции "Национална сигурност" и "Разузнаване", както и посланикът на България в Скопие Ангел Ангелов.

Според действащите заповеди на здравните власти, всички участници в заседанието на съвета би трябвало да бъдат поставени под 10-дневна карантина.
Във вторник предстои да станат ясни подробности за това, както и дали ще има промени в програмите на присъстващите на КСНС. 

През следващите дни Минчев ще участва в заседанията на парламента дистанционно по електронен път при спазване на приетите от Народното събрание правила.