Председателят на парламента Никола Минчев публикува резултатите от PCR теста си във Фейсбук. Той е карантиниран от 11 януари, след като стана ясно, че е дал положителна проба за COVID-19 след заседанието на КСНС.

"Благодаря на всички, които проявиха интерес към моето и на семейството ми здраве. Добре сме. Тези, които проявяват нездрав интерес, предимно с цел политически намеци в свой интерес, ще оставя без коментар.

Но явно дължа информация и естествено ще я дам. Поради огромното количество хора, с които се срещам всеки ден, си правя тестове по-често. Такъв си бях направил и в неделя и беше отрицателен. След заседанието на КСНС си направих отново тест, който за жалост даде положителен резултат и аз осведомих за това контактните си лица.

Ясно е, че някои хора и най-вече опозицията се опитват да извлекат дивиденти от създалата се ситуация. Честно или не, това е положението. Ако се беше случило след пленарен ден в НС, сигурно щеше да е същото. Иначе сме добре. Благодаря!", пише Минчев в публикацията си.

 

По-късно от пресцентъра на парламента изпрати уточнение и снимки във връзка с позитивния тест за ковид на председателя на Народното събрание Никола Минчев. Повод за уточнението е разпространяваща се информация и съмнения за времето на теста.

От приложените снимки се вижда, че тестът е направен на 10 януари, но не е посочен час. Единственият час, който се вижда, е часът заедно с датата на разпечатване на документа (1/12/22, 9:57 АМ).

Призоваваме да се прави разлика между дата на отпечатване на документ и дата на извършване на медицински тест, заявяват от пресцентъра на парламента.