Пребиха главния редактор на Фрог нюз
Пребиха главния редактор на Фрог нюз / снимка: БГНЕС
Главният редактор на сайта „Фрог Нюз” Огнян Стефанов беше жестоко пребит снощи пред заведение в София. Стефанов сега е в реанимацията на Военномедицинската академия с опасност за живота. Той е с два счупени крака, ръка, травми по гръбнака. Пациентът е в хеморагичен шок, на командно дишане. Стефанов е бил нападнат към 22.30 от четирима, облечени в черни дрехи, мъже, които са успели да избягат. Версията е, че нападението е свързано с работата му. Според близките му журналистът не е бил заплашван.

В началото на месеца името на Огнян Стефанов беше замесено с появата на сайта „Опасните новини”, който беше спрян заради появата в него на класифицирана информация. Според информация на Дарик ДАНС е работила по случая със сайта от началото на септември, като преди това по казуса са работили експерти от МВР. По информации в медиите, освен Стефанов зад сайта "Опасните новини" стои и бизнесменът Младен Мутафчийски. В съдружие двамата управляват интернет сайта „Frog news”. Стефанов беше написал в сайта си, че е притискан от службите и подслушван заради подозренията, че той списва “Опасните новини”.

Около 22 и 30 снощи Огнян Стефанов и двамата мъже, с които е вечерял, напуснали ресторант „Кипарис”, където Стефанов е редовен клиент. По информация на Дарик вечерята е била служебна и не е продължила дълго. Близките на Стефанов не знаят кои са мъжете, с които той се е видял. Персоналът на ресторанта днес беше разпитан от полицията. Ето какво разказа управителят Максим Солоков: „Колегите ми казаха, че те като са излезли навън, само Огнян Стефанов е бил и него са го биели трима човека, които не са били в заведението. А другите двама, с които е вечерял, изчезват. Питали са го „Ти ли си Огнян Стефанов”.

Според съсобстеника на сайта и оръжеен търговец Младен Мутафчийски, Стефанов не е бил притеснен за сигурността си, но последните дни е имал поредица от срещи във връзка с подготвяна разработка за корупция във висшите етажи на властта. Мутафчийски не допуска, че атаката всъщност може да е насоченa към него и бизнеса му: „Той сподели с мен, че има неща, които би искал да каже, да напише, говоря за „Frog news”, с насока корупцията”.

През деня Огнян Стефанов е казал на съпругата си Мария, че има няколко служебни срещи и няма да се бави тази вечер: „В личен план няма проблеми и няма друг бизнес освен журналистиката и никога не е имал, няма какво друго да е”.