Пребиха фелдшер от Спешна помощ
Пребиха фелдшер от Спешна помощ / снимка: DarikNews.bg, Дарик Шумен

Фелдшер от Центъра за спешна медицинска помощ към шуменската многопрофилна болница е бил пребит по време на работа.

Денчо Денев, който има над 30-години стаж като фелдшер, е бил пребит от мъж на около 30 години. Инцидентът е станал малко след 22:00 ч. снощи на паркинга за линейки пред Спешна помощ. Мъжът дошъл, за да потърси медицинска помощ за майка си, тъй като имал съмнение, че тя е получила инсулт. Според разказа на пострадалия фелдшер, който разговарял с мъжа, той се държал грубо и агресивно.

„Той искаше да ме заведе при майка си, бързаше, но се държа грубо, арогантно, почна да ме заплашва, а аз исках да извикам полиция, защото беше много агресивен и от там стана цялата работа, докато разбера той започна да ме удря", разказа пострадалият.

По думите му след боя нападателят не избягал, а дори се обадил на телефон 112 и казал, че е пребил фелдшер.

В следствие на нанесените му удари Денев е със счупен нос и му предстои операция, споделя, че ще съди нападателя си. „Не знам, кой как ще вземе мерки и как ще ги вземе, но просто и аз може би ще избягам от тази работа, да си намерят някой друг, който да го бият", казва още Денев.

След инцидента колегите му искат сурово наказание за нападателя и споделят, че не се чувстват защитени на работното си място. „От ден на ден населението става прекалено агресивно, чувства се безнаказано, макар че излезе тоя закон за защита на медицинските кадри и ми се струва, че по-жестока присъда, ако не се постанови едва ли ще престанат", категоричен е главният фелдшер на Центъра за спешна помощ в Шумен Пламен Стефанов.

Към момента побойникът, който е родом от село Мадара, е задържан за срок от 24 часа, а майка му е хоспитализирана в Шуменската болница, с помощта на колегите от смяната на пребития фелдшер.