Правителството обърна хората срещу нас, казват медиците ни от Либия
Правителството обърна хората срещу нас, казват медиците ни от Либия / Sofia Photo Agency
Правителството обърна народа срещу нас и превърна каузата ни, за съжаление, в „какво искаме и какво са ни дали”. Това заяви в Силистра д-р Здравко Георгиев, който гостува заедно със съпругата си Кристияна Вълчева и с Валя Червеняшка за празника на града – Кръстовден.

„Не сме искали нищо, те ни обещаваха, а накрая никой не си изпълни обещанието. Аз ли съм виновен затова, виновни ли сме, че в България има бедни хора”, коментира още д-р Здравко Георгиев.

По думите му фондация „6 май”, която българските медици създадоха в края на 2007 година и нарекоха на датата на първата смъртна присъда, произнесена от либийското правителство, има за своя мисия да помага на хора в беда. За краткия й живот вече е подпомогнато дете от Монтана. Дарения са правени от бизнеса и общините в Каварна, Монтана, Велико Търново, Кюстендил и Трявна. Благотворително събитие се подготвя и в Силистра за празника на града – Кръстовден. Тогава към групата ще се присъедини и още една от медицинските сестри Валентина Сиропулу.