/ БГНЕС, архив
Ден след като СУ заплаши с протести, днес вече за тях се говори по-умерено. Причината - обещанието на Правителството, че най-старото висше учебно заведение у нас ще получи нова сграда на мястото на наскоро отнетата му.
 
Докато вчера се обсъждаше затваряне на университета, опаковане на сградата в черно, и дори недопускане в нея на членовете на правителството на събитията от българското европредседателство, днес това не е на дневен ред.
 
Според ректора проф. Анастас Герджиков проблемът, довел до вчерашното напрежение, бил комуникационен.
 
"Едно от нашите искания към правителството от вчерашния Академичен съвет  това е да бъдем обезщетени с подходяща сграда, която да ни бъде предоставена за управление и която да е подходяща за обучение на студенти. Надявам се, че това искане ще се изпълни. Оставам с впечатлението, че правителството е имало точно това намерение, но имаме сериозен комуникационен проблем" коментира той.
 
"В случаи, че нашите няколко искания от Академичния съвет не бъдат изпълнени, ние ще постъпим към протестни действия. Надявам се, че няма да се стигне дотам, защото правителството досега реагира напълно адекватно", изтъкна проф. Герджиков.