/ netinfo
Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура, извадиха стадо крави и телета, попаднали във воден капан, съобщават от МВР-Пазарджик.
 
Днес по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик е получен сигнал, че животните са навлезли във водите на изравнител край беловското село Момина Клисура. Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от противопожарната служба в Белово. Те заварили общо 12 крави и малките им в хидросъоръжението. По това време дълбочината му била между 4-5 м.
 

netinfo


Кравите и телетата успели да напуснат местообитанието си заради неизправност на електронния пастир. Привлечени от водата, решили да се разхладят в горещината и се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени, но после не могли да се измъкнат.
 

netinfo


На място пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета. Междувременно било уведомено териториалното подразделение на „Напоителни системи” за изпускане на водата с цел намаляване на нейното ниво.
 

netinfo


Двата екипа огнеборци, съвместно с местните хора, започнали спасителна операция. Те успели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било открито удавило се в централната част на съоръжението. На този етап липсва информация за собственика на животните. 
 

netinfo