Най-вероятната причина за инцидента е късо съединение
Пожар изпепели къща на възрастно семейство във Враца, предава NOVA. Инцидентът е станал малко след полунощ в един от най-гъсто населените квартали на града. Сигналът е подаден от съседи. Най-вероятната причина е късо съединение.

Бурята остави семейство без покрив в Югозападна България (ВИДЕО)

Покривът на сградата, дограмата, мебелите и всички вещи и дрехи на възрастните хора са напълно унищожени. Наложило се е тази нощ съпрузите да преспят в кола на улицата. Те самите не разбрали какво се е случило, защото огънят лумнал докато спели и само по щастлива случайност димът не ги задушил.

Пожарът се възпламенил около 20 минути след полунощ в гъсто населения район на града. Първо съседите забелязали дим и веднага се обадили на телефон 112 още докато над къщата се издигали първите големи кълба дим.

Стара къща горя в центъра на Велико Търново

Хората били изплашени, защото разстоянието между къщите в тази част на града е малко. Само бързата реакция на очевидците била причина пламъците да не обхванат и съседни сгради.

„Чух викане. Надникнах на вратата и видях пушек”, каза Георги Рангелов, който е очевидец на инцидента. „Счупиха стъклото на прозореца. Влезе кислород и се запали. Добре, че беше тихо и нямаше буря. Ставаше опасно”, коментира един от съседите - Иван Василев.
nova.bg