/ БГНЕС
"Изразяваме нашата и на нашите членове благодарност и уважение към Вас за всичко, което правите до момента за българските потребители". Така започва декларацията в подкрепа на министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова от шест национални потребителски организации, съобщиха от министерството.

Потребителските организации акцентират върху това, че за последните дванадесет години за пръв път има министър, който ги слага на водещо място в своята политика.

"Без потребители няма икономика и това е безспорно", се казва още в декларацията. Икономическата криза е и следствие от занемарената потребителска защита. "За краткото време до момента: Вие видяхте болката на българския потребител и му дадохте надежда. Вие инициирахте спирането на необосновано високата цена на тока за потреблението. Вие се опълчихте срещу икономически пазарни мастодонти, които се опитват през задния двор да бръкнат в джоба на българите.

Корнелия Нинова: Готови сме с проект на Закон за събиране на вземанията

Вие обещахте и в рамките на две седмици изготвихте законодателство, което да регламентира сектор, представляващ рана в потребителската защита. Вие показахте, че винаги когато кажете нещо, го правите. За всичко, което направихте за толкова кратко време в името на потребителите, ние казваме: С Вас сме във всяка Ваша битка и няма да отстъпим от подкрепата си", се казва в декларацията.

Декларацията бе представена след среща между министърът Нинова и представители на потребителските организации, след обсъждане на Законопроекта за колекторските фирми.