По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 52-годишния Румен Тонев., обвинен за убийството на Иван Владимиров, съобщиха от прокуратурата.

Тонев е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2023 г. около 22.30 ч. в гр. София, ул. „Черковна“, умишлено убил 45-годишния Иван Владимиров, като го прострелял в областта на лицето със законно притежаван пистолет.

БТА


Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, за което е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Мъжът беше доведен в съда по искане на градската прокуратура. В съдебната зала стана известно, че Тонев е реабилитиран.

Защитата поиска мъжът да бъде пуснат на свобода, защото е болен и това се доказва от епикризи. Освен това трябва да се грижи за болната си майка. За неконтролируемите му емоции има обяснение, посочи адвокатът му. 

Мъжът е стрелял с пистолет “Байкал”, беше посочено в съдебната зала. Освен това данни от разследването показват, че Тонев е осъждан на глоба през 1996 г. за незаконно притежаване на боеприпаси. Той е платил глобата си е реабилитиран.

Тонев отказва да дава обяснения за случилото се. Свидетел разказва, че в нощта на инцидента е чул силен шум, като от изстрел. Затова слязъл да види какво става и видял Румен Тонев да излиза от мазетата на блока. Бившият полицай казал, че “Иван се опитал го убие с метален предмет”. Това било причина да извади пистолета си и да стреля.

Във входа на блока е намерена гилза. Има и доказателства, че тялото е премествано.

Бившият полицай засега отказва да даде материал за ДНК експертиза.

БТА

Разследващите с информация за жестокото убийство на психолога Иван Владимиров

От държавното обвинение посочиха, че психологът е убит с един изстрел. Известният психолог Иван Владимиров - Нав бе убит след съседски скандал в София.

БТА

Със заповед на началника на Пето Районно управление на полицията в София е разпоредена проверка заради убийството на психолога Иван Владимиров, съобщиха по-рано от МВР.

БТА

БТА