Поставиха под възбрана фъстъци на производители от Садово и Асеновград
Поставиха под възбрана фъстъци на производители от Садово и Асеновград / netinfo

Наличните фъстъци на двама производители от Садово и Асеновград са поставени под възбрана заради сигнал от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве-Ловеч, че тяхна стока се предлага в опаковки на едро без етикет.

Откритите количества са използвани за направа на сладкарски изделия, съобщи директорът на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве-Пловдив д-р Ани Егинлиян.

Намерените в Ловеч фъстъци също са поставени под възбрана до изясняването на случая. За част от количеството сладкарите са представили документ, но предстои да се изясни произходът на ядките без етикет.

Проверките в Садово и Асеновград показаха, че фъстъците имат надлежна опаковка, но до излизане на резултатите от пробите стоката ще остане блокирана.

На територията на Пловдивска област до момента са проверени общо 77 обекта за сладкарски изделия и цехове за преработка на ядки. В пет пекарни се използват фъстъци, внесени от Китай, с необходимите документи, каза още д-р Егинлиян.

Други новини от Пловдив