Попът от тролей № 9: Контрольорите са духовни изнасилвачи!
Попът от тролей № 9: Контрольорите са духовни изнасилвачи! / netinfo

Свещеникът, който беше обвинен, че е налетял на бой с контрольори в столичен тролейбус, може да подаде жалба срещу Столичната компания "Градски транспорт". Според твърдения на участвалите в схватката на 28 декември миналата година контрольори отец Марио Йонов е бил пиян.

Пред "Дарик" радио свещеникът заяви, че от компанията са изнесли некоректно информацията по случая. "Ще заведа жалба, ако адвокатът ми ме посъветва да го сторя", обяви отец Йонов. Той беше арестуван след меле в тролей № 9 при опита си, според него, да защити редовна пътничка от грубото отношение на проверяващите. Според контрольорите обаче дамата не била изрядна.

По думите на отец Марио Йонов инспекторите в градския транспорт на София извършват „духовно изнасилване” като малтретират и рекетират пътниците. Той разказа, че повод да се намеси в конкретния случай била подмяна на редовния билет на момичето с друг, за да бъде изнудена да плати глоба, което обаче е трудно доказуемо. Свещеникът не уточни дали първи е нанесъл удар на проверяващите, но категорично твърди, че не е бил пиян.

Като доказателство за това отецът обясни, че в ареста никой не му е правил проба за алкохол. На въпрос отива ли на един Божи човек да се бие, отец Йонов даде пример с исторически фотографии, на които свещеникът стои в средата на чета със затъкнати в пояса нож и пистолет. "Имам дъщеря на 14 години и искам да знам, че ако изпадне в такава ситуация, ще станат хора и ще я защитят", добави той. "Реагирах адекватно, не се срамувам, не съжалявам и, ако пак видя същото безумие в градския транспорт, пак ще защитавам рекетираните и онеправданите", категоричен беше Йонов.