Русия не разполага технологично и ментално и доктринално със способности да води високоточна съвременна война. Това мнение изрази в предаването „Здравей, България” полковникът от резерва Владимир Миленски, член на Атлантическия съвет в България.

Той обясни, че според украинските военни и държавни ръководители е започнала втората фаза на войната. Други експерти – американски, британски, френски – твърдят, че това може би са първи признаци, но не е започнала същинската кампания на втора фаза.

„Не знаем как точно ще започне – може да е плавно, постепенно. Започнаха засилени офанзивни действия по целия фронт от страна на руската армия. Но дали ще прерасне бързо във високо интензивна атака навсякъде, ще видим”, коментира полк. Миленски.

Старт на руската офанзива в Донбас, световните лидери се събират на спешна среща (ОБЗОР)

Относно изпращането на военна помощ, полк. Миленски заяви, че шестима бивши военни министри от последните 15 години са отправили призив и са казали, че има с какво да помогнем на Украйна.

„Има с какво. Имаме достатъчно танкове, артилерийски системи, леко стрелково въоръжение, боеприпаси”, коментира полк. Миленски.

Според него не напразно украинският външен министър Дмитро Кулеба днес е в България. Със сигурност е дошъл да иска военна помощ, каза експертът.

Миленски посочи, че всеки българин трябва да каже "Слава на Украйна", защото те се бият за нас и бъдещето на Европа.
NOVA