/ dariknews.bg
Братята Кубрат и Тервел Пулеви също отбелязаха празника
С дълбоко уважение към българската държавност честитя на всички празника на Независимостта, пише премиерът Бойко Борисов на страницата си в интернет по повод Деня на независимостта - 22 септември.
 
Честваме 109 години от обявяването на независимостта на България



"България е минала през много трудни моменти в историята си, но силният дух и волята на народа винаги са побеждавали неблагоприятните събития и са давали тласък за развитието ни. С тази енергия и желанието да просперираме нашите прадеди са се преборили за провъзгласяването на независимостта на България и за превръщането й в равноправна на другите държави. Благодарение на техните усилия се издига международният авторитет на страната ни. В този ден, чертаещ от 109 години развитието на страната ни, нека изразим своята почит и признателност към всички, които са отстоявали правото на българския народ и държава на самостоятелен избор и са работели за техния културен и икономически напредък, за преуспяването им", пише Борисов.
 
"Днес ние продължаваме да градим историята като наследяваме великите дела на тези българи и именно затова трябва да бъдем още по-отговорни за съдбата на следващите поколения. Като независима държава, част от голямото европейско семейство, България е на прага да стане за първи път в нашата история председател на най-силния икономически съюз в света. Всичко това е плод на усилията и работата на много българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим достойно делото им", посочва премиерът.

Велико Търново е център на тържествата за Независимостта на България

БГНЕС


Лидерът на БСП Корнелия Нинова написа във Facebook поздравления за 22 септември, Деня на независимостта, съобщиха от пресцентъра на БСП. Датата отбелязаха и други популярни лица от първите на редици на левицата.
 


"109 години от датата, която събира силата на съзидателните усилия на една горда и обединена нация. Саможертвата на бойното поле, трудът, желанието за развитие, за прогрес на българите диктуват този държавнически и дипломатически подвиг. Той е израз на най-висша форма на справедливост за един народ - правото му да изгради силна и суверенна държава. Честит Ден на независимостта!", пише още тя.





Във Facebook празника почетоха и от ДПС. "Българската независимост е плод на усилието и жертвоготовността на поколения наред, която продължаваме да браним и съхраняваме и в наши дни", пише партията от името на лидера й Мустафа Карадайъ.
 

netinfo

И от ВМРО честитиха празника:



Любен Дилов-син също не пропусна датата:


Братята Кубрат и Тервел Пулеви също отбелязаха историческата дата. В своя пост Кубрат припомня думите на Васил Левски "Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме".