Полиция претърси варненския стадион Спартак
Полиция претърси варненския стадион Спартак / netinfo

Голяма полицейска акция се проведе на варненския стадион "Спартак", видя репортер на Дарик в града. Проверен е един от платените паркинги, както и административния офис на клуба. Служителите са били върнати от полицаите при опита си да си тръгнат от работа. Според очевидци, има и отведени лица от органите на реда. В момента на стадиона се провежда тренировка на отбора.

На паркинга до стадион "Спартак" през януари миналата година при полицейска акция бе открит боен арсенал. В торба, скрита в скутер, бяха намерени автомат "Калашников" със сгъваем приклад и заличени номера, пистолет "Зиг Зауер" също със заличени номера, газов пистолет "Байкал", пригоден за боен, граната и общо 54 патрона. Четири дни след това на същия паркинг полицията обезвреди самоделна бомба. Взривената адска машина бе с около 400 грама тротилов еквивалент.

Обектът се стопанисва от президента на футболен клуб "Спартак" Варна и общински съветник от ДПС Иван Славков. Миналата година паркингът бе наблюдаван от полицията във връзка с убийството на наркодилъра Стоян Янев, който беше наръган 13 пъти с нож в бара на баща си на 28 декември 2006 г.