/ netinfo
Парламентът при окончателно промените в закона за Закона за МВР, с които на служителите ще бъдат изплатени парите за униформи.  Промените бяха приети без дебати в пленарна зала. В закона за записано, че на служителите на МВР, на които не е осигурено униформено облекло и са имали право на такова за годините от 2011 до 2015 г. ще бъде изплатена левовата му стойност.
 
Борисов нареди да се отпуснат пари за гориво и униформи на полицаите

Редът за изплащане на сумите ще бъде определен със заповед на министъра на вътрешните работи. "Средствата за изплащане ще се одобряват от Министерски съвет като допълнителни разход за персонал по бюджета на МВР за 2017 г.", обясни заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Цветанов: 30 млн. лв. ще бъдат осигурени като обезщетение за неполучените полицейски униформи
 
Той благодари на всички депутати за впечатляващия консенсус, с който приеха промените. "По този начин се дава възможност за тези униформени служители, които за периода 2011-2015 г. не са получили униформи, както е предвидено в Закона за МВР, да получат левовата им равностойност", поясни той и прогнозира 29 милиона лева да бъдат насочени към полицаите за униформи.
 
Депутатите приеха промени за изплащането на суми за полицейски униформи
 
"От 2015 г. МВР проведе процедура, сключи рамково споразумение и униформите за 2016 и 2017 г. ще бъдат осигурени до края на тази година", каза заместник-министърът.