Полицаи заловиха рекордно количество безакцизни цигари на ГКПП Маказа
Полицаи заловиха рекордно количество безакцизни цигари на ГКПП Маказа / МВР-Кърджали

Мощен удар срещу контрабандата нанесе ОД на МВР-Кърджали на ГКПП Маказа, съобщиха от пресцентъра ведомството. Над 400 000 къса цигари без акцизен бандерол бяха заловени при проверка, извършена на товарен "Мерцедес" с хасковска регистрация, управляван от 58-годишен мъж.

В специализираната операция, разпоредена от директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов, участваха криминалисти от областната дирекция, полицаи от РУ-Кирково съвместно със служители на ГПУ-Момчилград и Митническо бюро-Кърджали.

Товарната кола била спряна за проверка около 20.00 ч. на граничния пункт. В специално изработен тайник в багажното отделение полицаите и митничарите открили скритите цигари без бандерол.

За случая вече е уведомена Районната прокуратура в Момчилград, започнато е досъдебно производство по описа на Митница Пловдив. Шофьорът на колата е задържан в РУ-Кърджали.

Това е най-голямото количество контрабандни цигари, които са иззети на територията на ОД на МВР-Кърджали през последните години.