Похитителите на Камелия Бончева разполагали със заглушително устройство
Похитителите на Камелия Бончева разполагали със заглушително устройство / netinfo

Похититителите на съпругата на президента на Литекс Ангел Бончев Камелия са разполагали с устройство, което е засякло мобилните телефони на намиращите се наблизо полицаи. По този начин престъпната група е разбарала, че предаването на откупа е контролирано от ГДБОП, научи Дарик.

След като са засекли телефоните на служителите на МВР, похитителите са заглушили сигнала им и по този начин са прекъснали връзката между полицаите и жената на Бончев. След това Камелия Бончева е вкарана в намиращ се наблизо автомобил и е откарана в неизвестна посока.

Дарик научи, че предаването на откупа и отвличането на Бончева са станали в гориста местност между столичния квартал „Княжево” и Перник, на около 2 километра от мястото, където по-късно в безпомощно състояние бе намерен президента на Ангел Бончев Литекс.

Според експерти, подобно устройство за засичане и заглушаване на мобилни телефони струва над 500 000 евро и до момента официално с такива разполагат държавни институции.

Откритият президент на Литекс е настанен във Военномедицинска академия. Бончев е в неадекватно състояние, но няма опасност за живота му.

Президентът на ПФК Литекс изчезна около 1 часа след полунощ на 22 май пред блока, в който живее, в столичния квартал „Дървеница”. Бончев е останал да паркира колата си пред кооперацията и не се е върнал.

Впоследствие се появиха няколко версии за отвличането на Ангел Бончев. МВР работи по две версии – едната, свързана с икономически интереси, а другата, свързана с отвличане с цел откуп. От Министерството на вътрешните работи нито опровергават, нито потвърждават информацията, че са наясно кои са похитителите на и съпругата му.

Съпругата му Камелия е била отвлечена при предаването на част от откупа. Източници на Дарик твърдят, че тя е носела в себе си над 400 хиляди лева – първата част от уговорената сума. При предаването на парите е била взета за заложник.